Demostració de chanoyu a la sala Ispahan de Casa Àsia |
Al fulletó informatiu que oferien a l'entrada s'hi podien llegir les set regles del Chadō que va dictar el mestre Sen no Rikyu:
- Prepareu un bol de te deliciós. El més important del chanoyu no són les formes, sinó preparar un bon te pensant en la persona que el prendrà.
- Col·loqueu el carbó correctament per a què l'aigua bulli bé. L'aigua calenta ha d'estar a punt en el moment just.
- Col·loqueu les flors tal com si fossin a la natura. És important que apreciem el valor de la natura a la nostra vida quotidiana.
- A l'estiu, suggeriu frescor; a l'hivern, escalfor. No ens hem d'oposar a la natura i cal que atenguem les persones de tot cor.
- Prepareu-ho tot abans d'hora.
- Porteu paraigües, encara que no plogui. Cal estar preparat per a l'imprevist, i així estarem més relaxats.
- Respecteu els altres convidats. No estem sols en aquest món, cal pensar en els altres abans que en un mateix.
"Otemae chodai itashimasu". Gràcies per fer el te!
Aggggg, no ho sabia que es feien aquestes activitats!!!
ResponEliminaSempre em perdo aquestes coses!!!
Ahir vaig anar al "una mica de Japó", que vaig descobrir gràcies al teu bloc :)
Òstres, doncs jo me n'assabento principalment perquè rebo els butlletins de Casa Àsia. Per cert, he vist que la setmana que ve la Tetere organitza un acte de solidaritat amb el Japó on faran una demostració de cerimònia del te:
ResponEliminahttp://www.tetere.com/portal/actividades-ceremonia-te-barcelona/actividades-2011/ceremonia-del-te-especial-para-japon.html.
Aquest cop no hi podré anar i em sap greu perquè l'estil de la cerimònia serà diferent i m'agradaria molt veure-la!
Me n'alegro que t'hagi agradat l'Una mica de Japó. Fan cuina més casolana que no et trobes al típic restaurant japonès.
Ostres gràcies!
ResponEliminaM'hi acostaré!