Ingredients (per a una dotzena de cupcakes):
1 tassa i 1/4 de farina tamissada
1 culleradeta i 1/2 de llevat en pols
1/2 culleradeta de sal
1/3 tassa (45 gr) de cacau pur en pols
1 tassa de mantega (250gr) a temperatura ambient
4 ous grossos
1 tassa de sucre
100 gr de xips de xocolata negra
50 gr de mini-núvols (o núvols grans a trossets)
50 gr de nous pecanes
50 gr de coco ratllat
Preparació:
- Escalfeu el forn a 160ºC i prepareu un motllo per a cupcakes amb papers per a magdalenes.
- Tamisseu la farina, el llevat, el cacau i la sal en un bol mitjà.
- Amb la batedora elèctrica a velocitat mitja-alta barregeu tots els ingredients durant cinc minuts (excepte les nous, els núvols i els xips, que els afegirem quan la massa ja estigui llesta). Es recomana incorporar els ous un per un.
- Aboqueu la mescla als motllos fins que estiguin 3/4 plens.
- Fornegeu de 20 a 25 minuts. Al final podeu comprovar si els cupcakes són ben cuits punxant-los amb un escuradents. Si l'escuradents surt net, vol dir que ja estan a punt. Deixeu refredar els cupcakes a sobre d'una reixeta.
Aquest cop sí que he preparat la cobertura per als cupcakes. He fet servir la cobertura de mascarpone que poso a continuació.
Ingredients:
200 gr de formatge mascarpone
1 tassa de sucre de llustre tamissat
200 ml de nata per a muntar (amb un mínim de 33% de matèria grassa)
Preparació:
- Bateu amb la batedora elèctrica el formatge mascarpone fins que estigui suau.
- Afegiu-hi el sucre de llustre i la nata. Bateu-ho tot fins que la mescla quedi consistent (durant un minut).
Bon profit!
No m'han quedat molt bonics, però són ben bons! |
Els cupcakes estaven boníssims! :9 Sobretot la cobertura de mascarpone, súper suau.
ResponEliminaEts tota una cuinetes eh!
ResponEliminaFan molt bona fila!
Moltes gràcies Isabel! El risotto i les croquetes que ens vàreu preparar eren espectaculars!
ResponEliminaGràcies Lutra! M'hauré de plantejar fer una paradeta de pastissets ;)