- Prepareu un bol de te deliciós. El més important del chanoyu no són les formes, sinó preparar un bon te pensant en la persona que el prendrà.
- Col·loqueu el carbó correctament per a què l'aigua bulli bé. L'aigua calenta ha d'estar a punt en el moment just.
- Col·loqueu les flors tal com si fossin a la natura. És important que apreciem el valor de la natura a la nostra vida quotidiana. L'estil d'arranjament floral que es fa servir a la cerimònia del te s'anomena Chabana i és segurament el més senzill de tot l'Ikebana.
- A l'estiu, suggeriu frescor; a l'hivern, escalfor. No ens hem d'oposar a la natura i cal que atenguem les persones de tot cor.
- Prepareu-ho tot abans d'hora.
- Porteu paraigües, encara que no plogui. Cal estar preparat per a l'imprevist, i així estarem més relaxats.
- Respecteu els altres convidats. No estem sols en aquest món, cal pensar en els altres abans que en un mateix.
Per acabar, la professora ens ha servit matcha RakuSan (el nom vol dir "muntanya divertida") acompanyada amb manju, un tipus de pastisset fet amb farina d'arròs i de fajol farcit amb pasta de mongetes dolces.
Quan hem acabat la lliçó, la professora ens ha regalat un ramet de flors a cadascun dels alumnes, ja que ella també és mestra d'Ikebana. Jo he aprofitat per fer un "intent" d'arranjament floral. Les flors són iris, anèmones i "flors de cera":
Intent casolà d'Ikebana |
M'encanten els passos... "bol de te deliciós", "flors tan com si fossin a la natura"...
ResponEliminaÉs tot com poètic.
Molt relaxant.
Sí, oi? Segons la professora, algunes d'aquestes normes també es poden aplicar a la vida en general... especialment la cinquena, en el nostre cas, perquè som una mica "tardons" :P
ResponEliminaPer cert, que ha tornat "Cuinem"? Mola!