dijous, 1 de maig del 2014

Recepta de crema de llimona (lemon curd)

La meva amiga Isabel em va regalar aquesta joia de llibre de receptes per a l'Afternoon Tea i mica en mica vaig provant de fer alguna de les més de 160 receptes que hi ha.
L'última que he provat de fer és molt fàcil i amb un resultat deliciós: lemon curd (crema de llimona). Aquesta és la recepta per fer-ne uns 450 grams:

Ingredients:

3 llimones sense encerar
200 gr. de sucre en pols
115 gr. de mantega sense sal tallada a daus
2 ous grossos i dos rovells d'ous grossos

Renteu les llimones i ratlleu-ne la pell.
Exprimiu-ne el suc i barregeu-lo amb la pell ratllada dins un bol que es pugui escalfar.
Poseu el bol al bany Maria amb l'aigua bullint a foc lent.
Afegiu-hi el sucre i la mantega i aneu remenant la barreja fins que la mantega s'hagi fos.
Barregeu els ous i els rovells en un altre bol.
Aboqueu els ous a la barreja de llimona, mantega i sucre passant-los per un colador. Mentre aboqueu els ous és important anar batent tota la barreja fins que quedi ben lligada.
Remeneu la barreja  fins que quedi una crema espessa. El truc és ficar una cullera de fusta i si la crema deixa una capa fina al revers de la cullera sense arribar a gotejar, llavors vol dir que ja està a punt.
Retireu-la del foc i fiqueu la crema de llimona en pots de vidre esterilitzats i tapeu-los.
Quan la crema s'hagi refredat ja la podeu ficar a la nevera. Cal consumir la crema abans de tres mesos.
També es recomana consumir-la ràpidament un cop encetada. Jo l'he gastada en dues setmanes (guardada a la nevera dins d'un pot ben esterilitzat).
Bon profit!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada