diumenge, 21 de novembre de 2010

Cerimònia del te IX

La tardor avança i al Japó ja es poden veure les fulles vermelles dels aurons (en japonès, momiji) en tota la seva esplendor. Molts japonesos i visitants gaudeixen de l'observació del paisatge de tardor, anomenat koyo. El fenomen és tant important que fins i tot hi ha mapes de predicció del koyo. En la cerimònia del te, els dolços de la tardor acostumen a tenir forma de caqui, de castanya i d'altres fruits d'aquesta època.

Parlant de menjar, la professora ens ha explicat que una cerimònia del te completa inclou un àpat tradicional, amb sopa de miso, arròs, verdures... D'aquest tipus de cerimònia se'n diu chaji i és privat (l'organitzador convida els assistents mitjançant una invitació). En canvi, el tipus de cerimònia més curt en el qual se serveix te usucha, s'anomena chakai i té un caràcter més públic.

A la part pràctica hem après a encadenar els processos de neteja del natsume i del chashaku. És important fer-ho amb fluïdesa.

un chashaku sobre el fukusa, preparat per netejar-lo

Finalment, hem preparat matcha i hem menjat mochi farcit de mongeta vermella com a acompanyament.

4 comentaris:

 1. No sé perquè, però sempre he associat la cerimònia del te amb dolç.

  (L'enllaç al mapa de redirecció del koyo no funciona...)

  ResponElimina
 2. Sí, és curiós, jo també faig aquesta associació!
  Ara m'agradaria aprendre a fer dolços de cerimònia ;)

  A mi l'enllaç del koyo em funciona... Sinó a la pàgina http://www.japan-guide.com/blog/koyo10/, pots anar als enllaços relacionats (a l'esquerra) i clicar a "When do trees turn colors?".

  ResponElimina
 3. Avui he descobert el teu bloc, i m'ha agradat molt.
  Sóc un gran aficionat al te.

  L'aniré seguint!

  ResponElimina
 4. Hola Lutra!
  Me n'alegro que t'agradi el bloc. De moment hi publico el que vaig aprenent de la cerimònia del te japonès, però m'agraden tots els tipus de te.

  ResponElimina