dissabte, 18 de desembre del 2010

Cerimònia del te... amb menta!

Encara que parli molt de te japonès, o més aviat del matcha, m'agraden tot tipus de te. Una de les meves formes preferides de prendre te és amb menta, i fa dues setmanes vaig tenir l'ocasió de viatjar a un dels llocs d'on és la beguda típica: Marrakech.

Jardins Majorelle

Em va agradar molt la ciutat, té molta vida, és caòtica i molt acolorida. Les olors de les herbes i les espècies són sorprenents! La visita als souqs i a la plaça Jemaa-El-Fna és obligada per poder gaudir dels contrastos de la ciutat amb els cinc sentits.

Plaça Jemaa-El-Fna

I, és clar, vaig aprofitar per prendre te amb menta en qualsevol ocasió. La preparació del te amb menta podríem dir que també té la seva cerimònia, una mica. El te s'aboca al got aixecant molt la tetera, de manera que el so que fa l'aigua calenta en caure dóna una sensació d'escalfor molt agradable.

Esmorzar al Café des Épices

El te es pot acompanyar amb pastes marroquines. Les que vaig tastar de la Pâtisserie des Princes són boníssimes i no embafen gens (aquest tipus de pastes tenen fama de ser contundents).

La medina un dissabte a la tarda

Una curiositat: en Àrab, el Marroc es diu Maghrib, que vol dir "país del sol ponent" (més o menys). Em fa gràcia saber que he estat al país del sol naixent i al país del sol ponent!

Record de Marrakech

11 comentaris:

  1. Curiosament m'he passat aquest cap de setmana preparant te marroquí.

    Gunpowder de la Xina (que és el que ha de ser per fer-ho bé), menta i sucre.

    Cal deixar que l'aigua bulli una mica amb el sucre dins, així es produeix una reacció química que li dóna el seu sabor peculiar.
    Apagar el foc i llençar la menta, un bon manac. Això fa que la temperatura baixi dels 100ºC als 80 i escatx ºC que necessita el gunpowder.

    S'hi posa el te, s'espera... i a disfrutar.

    El vaig gaudir en bona companyia, i amb uns gots de te i una tetera que em van regalar del Marroc.

    ResponElimina
  2. Per cert, una pregunta, no sabries pas indicar-me on puc dirigir-me prop de Barcelona per tal que em fessin una cerimònia del te?
    No n'he estat mai a cap i m'encantaria viure-ho.

    Gràcies.

    ResponElimina
  3. Doncs sobre la preparació del te marroquí, no sabia que es posava el sucre quan l'aigua bull. A partir d'ara ho provaré. El Gunpowder de la Xina també és el que faig servir jo. Gràcies pel consell!

    Pel que fa a la cerimònia del te, et puc dir on et pots adreçar per veure una demostració de la cerimònia del te xinesa: la teteria Tetere organitza demostracions tant a la seva botiga com per encàrrec. De fet, la primera demostració de cerimònia del te que vaig veure va ser xinesa i va ser a Casa Àsia a càrrec d'ells.

    Quant a la cerimònia del te japonesa, és una mica més complicat... Fa uns mesos la meva professora va fer una demostració per a Tea Shop. A més a més, n'ha organitzat alguna més pel seu compte (a la seva web ho podràs consultar: http://www.hanamizuki-bcn.com/). Al Festival Àsia també hi ha hagut alguna demostració... Però en general no conec cap teteria on la facin completa. En tot cas, si en tinc coneixement, ho posaré al blog.

    ResponElimina
  4. La Tetere la conec bé, és on sempre vaig a comprar el meu te :)

    La pàgina web de la teva professora sembla molt interessant, hi faré un cop d'ull més tard quan tingui una estona, però he vist que no està pas traduïda al català, és una llàstima.

    Parla-hi, i si ho vol penjar també en català i no té ningú que ho faci, jo li traduiré els texts i els hi passaré via email.


    Gràcies per tota la info!

    ResponElimina
  5. Hola :)
    he fet una ullada a la web, és genial.
    Ja he vist que hi ha un mail de contacte, així que hi he escrit per demanar informació sobre cerimònies del te a domicili. I també per oferir-me a traduïr la pàgina al català, així que no cal que li comentis.

    Gràcies!

    ResponElimina
  6. EI! Doncs em va agradar molt el té marroquí malgrat que de vegades el trobo una mica fort. A Egipte, que també beuen molt de te, tenen la infusió de hibiscus, que és dolça i realment bona! :D

    ResponElimina
  7. Oh, ja me'n recordo de la infusió d'hibiscus, ens en vas fer algun cop! Em va agradar molt!

    ResponElimina
  8. Lutra, a veure si accepta la teva proposta!

    ResponElimina
  9. Doncs no tinc pas sort, no em respon el mail.

    També li he demanat informació per fer una cerimònia del te en privat i portar-hi la meva xicota, però no responen pas...

    ResponElimina
  10. Vaja...
    Doncs de demonstració de la cerimònia del te en fa una o dues per curs (suposo que ho publicarà a la web aviat).
    La demostració que fa és per a un grup reduït i, apart de fer la cerimònia, fa una explicació de la història, els materials, etc.
    Però no sé si en fa en privat, per encàrrec...

    ResponElimina
  11. Ja ens hem posat en contacte, gràcies :)

    ResponElimina