diumenge, 18 de març de 2012

Cerimònia del te XXI

A la lliçó d'aquest mes la professora ens ha parlat de l'encens, que és un element més de la cerimònia. Durant els mesos més freds, quan s'utilitza el braser al terra (ro), l'encens s'afegeix al carbó per donar-hi aroma. Un tipus d'encens utilitzat habitualment és el sàndal blanc, byakudan. L'encens és molt present en cerimònies budistes i té el seu propi estudi: Kōdō (el camí de l'encens). A part de l'encens, a vegades també s'utilitzen encenalls de fustes aromàtiques, com per exemple el hinoki (xiprer japonès). Per portar els encenalls o les peces d'encens es fa servir una capseta anomenada kōgō.
El kōgō de la nostra mestra
A la pràctica hem afegit un petit pas més al procés de preparar el te. Mentre estem netejant el natsume i el chashaku, la tetera té la tapa una mica oberta. Un cop hem acabat de netejar aquests dos estris, hem de tancar del tot la tetera, que ja té l'aigua ben calenta. Aquest gest cal fer-lo amb el fukusa, perquè la tapa de la tetera crema una mica!

Per acompanyar el te hem menjat dolços fets amb sucre i azuki, i també yokan (una mena de gelatina de mongeta vermella).
Els dolços amb un petit detall verd: unes agulles de pi de sucre
I avui a la classe hi havia un ikebana molt bonic fet per la professora.

2 comentaris:

 1. ¡Hooola! :D
  Tens una petita sorpresa al blog. Passa't quan puguis. ^___^
  http://www.diariodeabordoblog.com/2012/03/de-premios-y-concursos.html

  ResponElimina
 2. Ei moltes gràcieeees! M'ha fet molta il·lusió que em nominis!! ^___^
  Jeje el meu bloc és súper minoritari, com et pots imaginar: sobre el te i en català, però m'alegro molt que l'hagis triat :D

  ResponElimina