divendres, 31 d’agost del 2012

Munic i una mica de Baviera

Què serà que el te em persegueix allí on vagi?

Fa uns dies vaig visitar Munic i altres zones de Baviera (Regensburg-Ratisbona i Füssen, amb els castells de Neuschwanstein i Hohenschwangau). Ha estat una escapada ideal per evitar aquests dies de xafogor. Munic i Regensburg són ciutats encantadores amb els seus parcs i els seus centres històrics de postal. La gent gaudeix del bon temps passejant, anant en bicicleta o prenent cervesa i menjant raves, pretzels o bratwursts en algun dels biergarten escampats arreu de la ciutat. Ho hauríem d'importar!
Marienplatz, amb el seu famós carrilló
Biergarten al costat de la pagoda xinesa de l'Englischer Garten
Regensburg a la vora del Danubi
Anar a Neuschwanstein i a Hohenschwangau és com viatjar a un altre temps de prínceps i princeses romàntics amb vides i morts misterioses.
Hohenschwangau
Neuschwanstein
Bé, doncs fins i tot en un ambient de castells cavallerescos i cerveses de blat, el te em troba a mi. En una petita teteria (Tea House) atapeïda amb capses de te de tot tipus finalment vaig poder comprar l'Oolong "Milch" que tant m'havien recomanat! L'olor d'aquest te és ben especial. Encara no l'he tastat, però, perquè amb aquesta calor tan insuportable no em ve de gust beure res calent. Però en tinc moltes ganes.
Interior de la teteria
Oolong Milk
L'altra anècdota "tetera" me la vaig trobar en una illeta de l'Englischer Garten, el jardí més gran de Munic. Allí hi havia una petita casa de te japonesa, i quan ens hi vam apropar per visitar-la vam veure que estava tancada i que només s'obria al públic per fer demostracions de cerimònia del te per part de l'associació Urasenke de Munic. Quina sopresa! La llàstima és que no hi vam poder anar, però és interessant saber de la seva existència.
Casa de te japonesa a l'Englischer Garten
I per acabar, no vaig poder evitar anar a la botiga Japanalia de Munic, plena de tot tipus de productes japonesos, des de paper d'origami fins a mobles. Vaig veure uns kama, les olles que es fan servir a la cerimònia del te més elaborada, amb el seus corresponents furo, la base on es col·loca el carbó per escalfar l'olla.
Conjunt de kama i furo. Atenció al preu!

5 comentaris:

  1. Aquestes fotos semblen d'un conte de fades :-)
    Quin viatge més xulu! Nosaltres vam estar al sud de França i ara m'han entrat ganes de fer algun curs de francès per refrescar el que vaig aprendre a l'institut.

    ResponElimina
  2. On vau estar?
    Necessito molt tornar al sud de França, menjar cassoulet i chèvre chaud :9
    Oh, has de fer un curs de francès! Així nous pourrons parler français entre nous :P

    ResponElimina
  3. Home Lutra! Ja l'he tastat! De primer l'olor ja la vaig trobar deliciosa i el gust m'ha encantat amb el toc subtil de la llet. Gràcies per la recomanació!

    ResponElimina
  4. jo encara no tinc clar si la llet intervé en algun moment de la preparació o no. Tu en saps res?

    ResponElimina