diumenge, 16 de juny de 2013

Cerimònia del te XXXIII

El final de curs d'aquesta temporada ha estat ben especial. L'alumne més veterà del curs de cerimònia del te ha fet la seva primera cerimònia sencera. Quin honor! Dos dels alumnes hem fet de convidats (en el meu cas, m'ha tocat fer de shokyaku, o primera convidada).

En aquesta lliçó hem après com hem de fer per menjar els dolços que acompanyen el te. Quan els convidats ja s'han assegut, el hanto (ajudant) porta una safata o recipient amb els dolços i els deixa davant del primer convidat, i se saluden. Un cop començada la preparació del te, quan el teishu (amfitrió) diu "okashi o dozo" ("si et plau, ja pots agafar els dolços"), el shokyaku saluda el teishu, agafa el recipient i el col·loca entre ell i el següent convidat, i diu "osaki ni" ("disculpa'm per anar abans que tu"). Després agafa el recipient, el deixa davant seu i l'alça lleugerament en senyal d'agraïment. Llavors agafa un dolç i el deixa damunt del kaishi (paper especial per a la cerimònia). Si es fan servir bastons per servir-se els dolços, cal netejar-los abans de tornar-los al seu lloc. Els bastons es netegen amb la punta dreta del kaishi. Un cop s'han deixat els bastons, el convidat agafa el recipient dels dolços amb les dues mans i el deixa davant del següent convidat. Ara ja pot menjar, aguantant el kaishi amb la mà esquerra i menjant amb la dreta.


I com a fi de curs la professora ens ha fet un regal especial: uns lliris blancs molt bonics. Ens els ha donat amb les flors tancades i mica en mica hem pogut anar veient com s'anaven obrint.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada