diumenge, 29 de juny de 2014

Cerimònia del te XLII

Després d'un breu recordatori sobre la influència del budisme Zen al Chadō, a l'última lliçó de cerimònia del te d'aquesta temporada hem après una mica més sobre com hem de manipular el chagama (l'olla on s'escalfa l'aigua per al te) i el hishaku (el cullerot de bambú per posar aigua). Primer hem après com ficar les anelles de ferro al chagama per poder moure'l. El chagama no s'agafa directament, sinó que es fan servir unes anelles per no haver-lo de tocar. Pel que fa al hishaku, hi ha tres formes diferents d'utilitzar-lo segons el que vulguem fer:
  • Ficar aigua fresca del mizusashi (el recipient d'aigua fresca) al chagama.
  • Ficar aigua calenta al chawan per preparar el te.
  • Ficar aigua calenta al chawan per netejar-lo.
En aquesta lliçó hem après com ficar l'aigua calenta al chawan per netejar-lo. Segurament sigui el moviment més senzill de tots tres. Hem d'agafar menys aigua amb el hishaku de la que faríem servir per preparar el te i, un cop l'hem abocada al chawan, hem de deixar reposat el hishaku al damunt del chagama agafant-lo pel nus que té el pal de bambú. Aquest moviment es pot veure en aquest vídeo (del minut 5:32 al minut 5:48).

Per acompanyar el te d'aquesta última lliçó abans de les vacances d'estiu hem menjat un dolç típic anomenat monaka, farcit de mongeta vermella, de mongeta blanca o bé de sèsam.

Bon estiu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada