dissabte, 30 d’abril de 2016

Cerimònia del te LVI

A la classe de cerimònia del te de març la professora ens ha parlat d'algun dels elements de la cerimònia per al te espès (koicha). En aquest tipus de cerimònia no es fa servir un natsume per guardar el te, sinó un recipient de ceràmica anomenat chaire, que pot ser més alt o més ample que un natsume. El chaire es guarda dins de l'oshifuku, una bosseta de seda que pot estar decorada amb fil d'or.

A la pràctica hem seguit encadenant moviments fins a l'okibishaku, la manera d'agafar aigua amb el hisaku per netejar el chawan. Al bonryaku temae i a l'usucha temae es fan els mateixos passos: netejar el natsume, netejar el chashaku, netejar el chawan amb aigua... però la manera de fer-ho canvia força de fer-ho amb tetera i safata a fer-ho amb olla i hishaku. Sort que l'ordre és el mateix!

Finalment hem pres te matcha amb yatsuhashi, uns dolços de Kyoto boníssims (segurament siguin els meus preferits!). Oishii!
1 comentari:

  1. He descobert el teu chashitsu des de lluny i considerant que la boira és espesa i humida i que he caminat molt, he pensat que seria una bona idea visitar-te.
    Em dic Santi (valgris@gmail.com)

    ResponElimina