dimarts, 5 d’abril de 2011

Un trosset de Japó al bell mig de Catalunya

El Solsonès és una de les meves comarques preferides, potser perquè hi vaig sovint i perquè m'encanta el bosc i la muntanya, les mil masies escampades per la plana, el casc antic de Solsona i la preciosa cripta romànica d'Olius.

Sant Llorenç de Morunys i el Port del Comte al fons


Cripta de Sant Esteve d'Olius

L'any passat, passejant pel centre de Solsona vam fer tota una troballa: el Kinoko. Es tracta d'un restaurant propietat d'una família japonesa establerta a Solsona des de fa dues dècades. Els plats que ofereixen són principalment de cuina tradicional japonesa amb un toc de la terra, ja que la majoria dels productes que utilitzen són del Solsonès. És molt interessant!

Okonomiyaki. Un dels meus plats típics preferits!
Chawanmushi. El primer cop que tasto aquest plat!
Karaage amb xips de carabassa
Yakiniku de xai. Tot un repte a l'hora de menjar amb bastonets!
Ichigo daifuku amb xocolata blanca. Tremendo!
Matcha roll amb azuki. El matcha no podia faltar!

El restaurant està decorat seguint l'estètica japonesa, però amb algun toc solsoní. Em va fer gràcia veure la màscara d'un Tengu, una divinitat del folclore japonès.

Senyor Nas!
A més a més compten amb una petita col·lecció de llibres de cultura japonesa. Ells mateixos han publicat alguns llibres sobre cultura i gastronomia catalana des del punt de vista japonès. Són un bon exemple de trobada cultural entre Catalunya i el Japó!

I per acabar, unes vistes al Cadí i al Pedraforca:

4 comentaris:

  1. Anotat! Ets tota una font de llocs nous tu!

    L'okonomiyaki és el meu plat japonès preferit (amb el permís del sashimi), però no puc trobar cap lloc on en facin... Que potser en coneixes algun a Barcelona o voltants?

    La màscara del Tengu és molt guai!

    ResponElimina
  2. Doncs estàs de sort! Conec un parell de llocs a Barcelona on en fan:
    http://www.bunsichi.com/
    http://www.bouzu.es/

    ResponElimina
  3. Bueno, hem tingut la sort de trobar aquests lloc on en fan ;)
    Per sort aquest plat s'està començant a popularitzar!

    ResponElimina