dimecres, 2 de març del 2011

Cerimònia del te a l'aire lliure

El passat dia 25 de febrer va tenir lloc a Kyoto el famós festival de les pruneres(*) florides, el Baikasai. Cada any per celebrar aquest esdeveniment es duu a terme una cerimònia del te a l'aire lliure. Aquest tipus de cerimònia rep el nom de no-date.

De cerimònies a l'aire lliure se'n celebren diverses arreu de Japó, però la del festival Baikasai és especial perquè són les geikos (geishes) i maikos del districte de geishes de Kamishichiken les encarregades de preparar i servir el te als assistents. Evidentment això és un atractiu afegit a la cerimònia en sí i cada any milers de persones s'apropen al santuari de Kitano Tenman-gu per veure la cerimònia. Aquest santuari està dedicat a Sugawara no Michizane, patró de la saviesa i de l'estudi, a qui li agradaven molt les pruneres i per això s'hi va plantar aquest tipus d'arbres.
 
 La geiko Katsuya preparant el te.

Al seu darrere encara es pot veure la neu acumulada d'una nevada recent!

Maikos servint el te als assistents. Duen el cabell guarnit amb flors de prunera.

 Moltes maikos i geikos de la zona porten el nom "ume-", que significa pruna.
Al fons es poden veure les pruneres florides.


Tot i la gentada que es pot veure als vídeos, m'encantaria poder anar-hi algun cop a la vida!

(*) Prunus mume. En realitat aquesta espècie està més emparentada amb l'albercoquer que amb la prunera, però jo sempre he relacionat l'ume amb les prunes.

5 comentaris:

  1. EDITO, faltes d'ortografia :p

    Genial,

    Haurà sigut genial disfrutar-ho en directe.

    Llàstima que la gent està més pendent de fer fotos i videos que de disfrutar-ho. Aquell home té una Geiko a un pam que li fa la cerimònia del te i es posa fer fotos de les mans en comptes de disfrutar-ho i deixar la càmara XD

    ResponElimina
  2. És veritat, hi ha gent que està tan pendent de fotografiar-ho tot que no arriba a gaudir de les coses... Jo confesso que no podria evitar fer alguna foto, però ni de bon tros voldria passar-me l'estona enganxada a l'objectiu!

    ResponElimina
  3. M'encanta la Cup&cake! :9 Espero que algun dia facin curset! :D

    ResponElimina
  4. Sí, estaria molt bé!! Jo m'hi apuntaria :D

    ResponElimina